Κουκλοθέατρο σε Σχολεία

Παραστάσεις κουκλοθεάτρου μεταφερόμενες στον χώρο του σχολείου.
Βασίζουμε τις σχολικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις μας, σε έξυπνα σενάρια, γρήγορη σκηνική δράση, υψηλή αισθητική χειροποίητων κουκλών και ευφάνταστων σκηνικών, παιδαγωγικά μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από την ίδια την διάδραση των παιδιών με τους ήρωες της παράστασης. Το παιδί συμμετέχει, συγκινείται και διασκεδάζει, ασκεί κριτική, πολλές φορές ταυτίζεται με τον ήρωα.

Μεταφερόμενη παράσταση κουκλοθεάτρου σε δημοτικό σχολείο απο την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Η κούκλα γίνεται φορέας επικοινωνίας. Ο Ροντάρι, στη “Γραμματική της Φαντασίας” επισημαίνει: «τα παιδιά έλεγαν στην κούκλα ό, τι δε θα μπορούσαν ποτέ να πουν στον δάσκαλο».

(Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά μέχρι και της τετάρτης δημοτικού).

Παραστάσεις από το κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo, παρουσιάζονται επίσης σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς

Μεταφερόμενο Κουκλοθέατρο σε Σχολεία, με πλήρη, αυτόνομο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνοι διάλογοι, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo, είναι αναρτημένες και στην επίσημη λίστα θεαμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου, μεταφέρονται και στήνονται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της κάθε παράστασης κουκλοθεάτρου, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου (πλάτος 2.20μ-ύψος 2.20/2.85μ και βάθος 1.5μ), ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Κάθε μια από την ποικιλία παραστάσεων κουκλοθεάτρου που προτείνονται, διαθέτει το δικό της σκηνικό κουκλοθεάτρου, διαφορετικής αισθητικής και τεχνικής.

Η κάθε παρασταση κουκλοθεάτρου, πλαισιώνεται από ποικιλία χειροποίητων κουκλών ανάλογα την θεματική παρουσίασης, υψηλής ποιοτικής αισθητικής, σκηνικά εφφέ που μαγεύουν και εντυπωσιάζουν τα παιδιά, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Μετά το τέλος της παραστασης, οι κουκλοπαίκτες συνομιλούν με τα παιδιά πάνω στο θέμα το οποίο διαπραγματεύτηκε η παράσταση, τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε, πως ένοιωσαν, τι αποκόμισαν και τι θέλουν να κρατήσουν μέσα από την παράσταση που είδαν. Η εκδήλωση κλείνει, τραγουδώντας όλοι μαζί διαδραστικά ένα από τα τραγούδια της κουκλοθεατρο παράστασης.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
  • Επικοινωνια

    Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

    τηλ./φαξ: 211 4000533

    Κιν.: 697 7634243