Εκπαίδευση στο κουκλοθέατρο από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Σε όλο τον κόσμο, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο της ψυχαγωγίας για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί.

Το παιδί παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου, θαυμάζει την κούκλα για τη μαγική της δύναμη να μιλά, να κινείται, να αισθάνεται, να δημιουργεί το δικό της ξεχωριστό περιβάλλον. Την αγαπά για την ικανότητα που έχει να δίνει τόση χαρά και συγκίνηση. Το παιδί εμπιστεύεται την κούκλα γιατί δεν αισθάνεται απειλούμενο απ’ αυτήν. Παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει ενεργά στην ιστορία που περιπλέκουν οι ήρωες μέσα σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου.

 

Εργαστήρι Κούκλας για παιδιά

Πραγματοποιείται στον χώρο του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σεμινάρια κουκλοθεάτρου για Ενήλικες

Τα σεμινάρια κατασκευής κούκλας αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

                                                                              Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Οικολογικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κουκλοθεάτρου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μουσικοθεατρική διάδραση με θέμα “Το δάσος”

Κουκλοθεατρικό δρώμενο διάρκειας 20′ και διαδραστικό εκπαιδευτικό, βιωματικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των παιδιών διάρκειας 25 ‘. Σύνολο εκπαιδευτικού προγράμματος 45’

Βασίζεται στο βιβλίο “Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους – της Μάρθας Καλογεράκη, Εκδόσεις Οσελότος”

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.