Εκπαίδευση στο κουκλοθέατρο από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Σε όλο τον κόσμο, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο της ψυχαγωγίας για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί.

Το παιδί παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου, θαυμάζει την κούκλα για τη μαγική της δύναμη να μιλά, να κινείται, να αισθάνεται, να δημιουργεί το δικό της ξεχωριστό περιβάλλον. Την αγαπά για την ικανότητα που έχει να δίνει τόση χαρά και συγκίνηση. Το παιδί εμπιστεύεται την κούκλα γιατί δεν αισθάνεται απειλούμενο απ’ αυτήν. Παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει ενεργά στην ιστορία που περιπλέκουν οι ήρωες μέσα σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου.

Η κούκλα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα πομπός και δέκτης πληροφοριών και συναισθημάτων.

Με την εκπαίδευση στο κουκλοθέατρο το παιδί αλλά και ο ενήλικας, κατασκευάζοντας την δική του κούκλα ελευθερώνει τη φαντασία του, πειραματίζεται με τα υλικά, συντονίζεται και ενεργεί μέσα σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας και συνεργασίας. Καλλιεργεί την ευρηματικότητα και την αισθητική του. Στη συνέχεια με την κίνηση και την εμψύχωση της κούκλας δημιουργεί και βιώνει συναισθήματα έκπληξης, χαράς, ενθουσιασμού. Ο άνθρωπος μέσα από την κούκλα εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο.

Σεμινάρια κουκλοθεάτρου για Ενήλικες - ArtooPaspartoo

Σεμινάρια κουκλοθεάτρου για Ενήλικες

Τα σεμινάρια κατασκευής κούκλας αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.