Εκπαίδευση στο κουκλοθέατρο από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Σε όλο τον κόσμο, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο της ψυχαγωγίας για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί.

Το παιδί παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου, θαυμάζει την κούκλα για τη μαγική της δύναμη να μιλά, να κινείται, να αισθάνεται, να δημιουργεί το δικό της ξεχωριστό περιβάλλον. Την αγαπά για την ικανότητα που έχει να δίνει τόση χαρά και συγκίνηση. Το παιδί εμπιστεύεται την κούκλα γιατί δεν αισθάνεται απειλούμενο απ’ αυτήν. Παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει ενεργά στην ιστορία που περιπλέκουν οι ήρωες μέσα σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου.

Η κούκλα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα πομπός και δέκτης πληροφοριών και συναισθημάτων.

Με την εκπαίδευση στο κουκλοθέατρο το παιδί αλλά και ο ενήλικας, κατασκευάζοντας την δική του κούκλα ελευθερώνει τη φαντασία του, πειραματίζεται με τα υλικά, συντονίζεται και ενεργεί μέσα σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας και συνεργασίας. Καλλιεργεί την ευρηματικότητα και την αισθητική του. Στη συνέχεια με την κίνηση και την εμψύχωση της κούκλας δημιουργεί και βιώνει συναισθήματα έκπληξης, χαράς, ενθουσιασμού. Ο άνθρωπος μέσα από την κούκλα εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο.

Εργαστήρι Κούκλας για παιδιά - Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Εργαστήρι Κούκλας για παιδιά

Το Εργαστήρι κούκλας διαρκεί μία ώρα (για γκρουπ 25 παιδιών). Τα υλικά κατασκευής κούκλας, παρέχονται από την ομάδα, μετά από ειδική επεξεργασία και προετοιμασία, ώστε να μην χρειαστεί τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν αιχμηρά αντικείμενα ή επικίνδυνα υλικά).

Σεμινάρια κουκλοθεάτρου για Ενήλικες - ArtooPaspartoo

Σεμινάρια κουκλοθεάτρου για Ενήλικες

Τα σεμιναρια κουκλοθεατρου αποτελούν χρήσιμη πηγή γνώσης για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για γονείς που θέλουν να απασχοληθούν αλλά και να απασχολήσουν μετέπειτα δημιουργικά τα παιδιά τους, είναι μια πρώτη επαφή με την τέχνη του κουκλοθεάτρου για άτομα που τους ενδιαφέρει η εξειδίκευση αυτή, κυρίως όμως αποτελεί μια χαρούμενη και δημιουργική δραστηριότητα για όλους!

 • ArtooPaspartoo

  Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
 • Επικοινωνια

  Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

  τηλ./φαξ: 211 4000533

  Κιν.: 697 7634243

  email.: artoopaspartoo@gmail.com, info@artoopaspartoo.gr