Παραστάσεις κουκλοθεάτρου από την ομάδα ArtooPaspartoo

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου για παιδιά στηρίζονται σε πρωτότυπα σενάρια, εμπνευσμένα από αγαπημένα παραμύθια, γνωστούς μύθους και πρωτότυπες ιστορίες.

Μέσα από έξυπνους διαλόγους και έντονη σκηνική δράση, τα παιδιά διασκεδάζουν, συμμετέχουν διαδραστικά στο έργο, ενεργοποιούν την φαντασία τους, αλλά και προβληματίζονται πάνω σε θέματα όπως το ψέμα, ο εγωισμός, ο σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας, η διαφορετικότητα και τόσα άλλα θέματα που καλό είναι να διαπραγματευτεί ένα παιδί μέσα από την διαδικασία μιας παράστασης.

Οι χειροποίητες κούκλες, τα ευφάνταστα σκηνικά, οι πρωτότυπες μουσικές και η ποιοτική αισθητική του συνόλου των παραστάσεων, εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της τέχνης του κουκλοθεάτρου.

Όλες οι Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου

Ακολουθεί κάθε μας κουκλοθεατρική παράσταση ξεχωριστά, με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο-trailer. Επιλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην περίσταση και επικοινωνήστε μαζί μας, για να τη φέρουμε κοντά σας.

Παράσταση Κουκλοθέατρο Ψέματα Μπερδεματα ArtooPaspartoo

Ψέματα… Μπερδέματα

 

Η παράσταση αποτελεί μιά σύγχρονη επεξεργασία-παραλλαγή του πασίγνωστου μύθου του ψεύτη βοσκού που στόχο έχει με διασκεδαστικό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από το ψέμα και τις συνέπειές του.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Η μυθοπαρέα του Αισώπου

Η Μυθοπαρέα του Αισώπου!

 

Τρεις πασίγνωστοι μύθοι του διάσημου παραμυθά σε μια διαδραστική παράσταση για παιδιά ζωντανεύουν επι σκηνής με εντυπωσιακά σκηνικά, πολύχρωμους φωτισμούς, πολλή μουσική και τραγούδια.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Ο χαλούμ και το μαγικό φίλτρο

Ο Χαλούμ και το μαγικό φίλτρο

Μαρότες, γαντόκουκλες, κούκλες άμεσης κίνησης και εμψυχωμένα αντικείμενα. Οι εννέα ήρωες της παράστασης με τη βοήθεια των παιδιών, τιμωρούν την πλεονεξία και επιβραβεύουν την γενναιοδωρία.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Νιφάδα Λου - Η ατακτούλα του Χιονιού

Η Χιονονιφάδα Λου

Στήν χώρα των Πάγων, πέρα απο τους Ορίζοντες, όταν το νερό μετατρέπεται σε χιόνι, γεννιούνται οι μικρές χιονονιφάδες. Μια από αυτές είναι η Λου, μια ζωηρή και άτακτη χιονονιφάδα!

 

Παράσταση Κουκλοθεάτρου - Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής

O Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής

Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο η κυρά- Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη!

Ένας Σάκος γεμάτος ...ευχες - Παράσταση Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo

Ενας σάκος γεμάτος… ευχές!

 

Τι γίνεται στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του στη Γη; Μια γιορταστική, μουσική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές και …πολλές ευχές για μια Καλή Χρονιά!

Παράσταση Κουκλοθεάτρου - Το Καρναβάλι του Πετρολίνο

Το Καρναβάλι του Πετρολίνο

Η Αποκριά, αυτή η εποχή του γλεντιού και του κεφιού,στην μαγική χώρα της Φελιτσιτά, δεν σταματά ποτέ! Οι κάτοικοί της ετοιμάζονται για την γιορτή με ενθουσιασμό. Aποκριάτικη μουσική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες της commedia dell’arte.

Ο Κήπος…Κινδυνεύει!

Η παράσταση κουκλοθεάτρου “Ο Κήπος…Κινδυνεύει”,  μέσα από έξυπνους διαλόγους,
διαδραστικές σκηνές και άμεσα μηνύματα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών,
στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Βασιλιάς …Πείνασε!

Το γνωστό παραδοσιακό παραμύθι με βασικούς ήρωες τον γκρινιάρη βασιλιά που θα έδινε τα πάντα για να ξαναβρεί τη χαμένη του όρεξη και το σκανδαλιάρικο ξωτικό που τον οδηγεί σε παιχνιδιάρικες περιπέτειες ζωντανεύει επί σκηνής με μεγάλες γαντόκουκλες τύπου MAROT.

Ένα Σκουλήκι με Φτερά

Το βιβλίο της συγραφέως-εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση που προσεγγίζει με ευαισθησία θέματα όπως η διαφορετικότητα και η δύναμη της θέλησης, παρουσιάζεται με τρόπο πρωτότυπο και διασκεδαστικό από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo και τις κούκλες της.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διαδραστικό με τα παιδιά, βασίζεται στο βιβλίο “Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους – της Μάρθας Καλογεράκη, Εκδόσεις Οσελότος”, και παρουσιάζεται στα σχολεία και βιβλιοθήκες από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.