«Μπορεί ένα μικρό και πράσινο σκουλήκι να βγάλει φτερά και να πετάξει; Μπορεί μια γριά σοφή αράχνη να προβλέπει το μέλλον; Τι ψάχνει ένας τυφλοπόντικας-αρχαιολόγος μέσα στο χώμα;»

Το βιβλίο της συγραφέως-εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση που προσεγγίζει με ευαισθησία θέματα όπως η διαφορετικότητα και η δύναμη της θέλησης, παρουσιάζεται με τρόπο πρωτότυπο και διασκεδαστικό από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo και τις κούκλες της.

Περιγραφή Παράστασης

Με την φαντασία μας, ταξιδεύουμε κάτω από τη γη και κάτω από το χώμα, στην μυστηριώδη σκουληκόπολη. Εκεί ζει ο Φειδίας, ένα μικρό και πράσινο σκουληκάκι. Είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα πλάσματα της πόλης και όλοι τον κοροιδεύουν. Καυμένο μικρούλι! Ο Φειδίας όμως, έχει μεγάλα όνειρα. Θέλει να βγει από τη γη, να … φτάσει ψηλά! Η σοφή γρια αράχνη διαβάζει τα μάτια του και προβλέπει το μέλλον του. Ο Φειδίας θα τα καταφέρει!
Φτάνει να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς του. ‘Ετσι ο μικρός Φειδίας μαζί με τον φίλο του τον Δάμωνα, ξεκινάνε την περιπλάνησή τους με στόχο να βρούνε τον δρόμο για την έξοδο. Τον δρόμο της καρδιάς!
Τι παράξενα πλάσματα θα συναντήσουν άραγε? Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τους κινδύνους? Και τι θα γίνει όταν ο Φειδίας βγει στην επιφάνεια της γης?

Μια διασκεδαστική και τρυφερή παράσταση κουκλοθεάτρου με διαδραστική αφήγηση, βασισμένη στο βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση, που ενθουσιάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κουκλοθέατρο με λόγο. Η παράσταση μεταφέρεται στο χώρο σας.

Διαστάσεις σκηνής: Υψος: 2,85μ – Μήκος: 2,20μ – Βάθος: 1,20μ

Χρόνος στησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος μαζέματος: 30 λεπτα

Τεχνική Κούκλας: Κούκλες τύπου Marot

Διάρκεια Έργου: 50 λεπτά

Απευθύνεται σε: Παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής

Οι Παιδικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου μεταφέρονται στο σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδικο πάρτυ και φεστιβάλ.

Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, η παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου μεταφέρεται και στήνεται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της παιδικής παράστασης κουκλοθεάτρου, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου, ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Η παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου, πλαισιώνεται από ποικιλία χειροποίητων κουκλών, υψηλής ποιοτικής αισθητικής, σκηνικά εφφέ που μαγεύουν,εντυπωσιάζουν τα παιδιά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Μετά το τέλος της παραστασης κούκλας, οι κουκλοπαίκτες συνομιλούν με τα παιδιά πάνω στο θέμα το οποίο διαπραγματεύτηκε η παράσταση, τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε, πως ένοιωσαν, τι αποκόμισαν και τι θέλουν να κρατήσουν μέσα από την παράσταση που είδαν. Η εκδήλωση κλείνει, τραγουδώντας όλοι μαζί διαδραστικά ένα από τα τραγούδια της παράστασης κούκλας.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
  • Επικοινωνια

    Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

    τηλ./φαξ: 211 4000533

    Κιν.: 697 7634243