Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους

Το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μεταφέρεται και παρουσιάζεται στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Η παράσταση κουκλοθεάτρου και το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικό με τα παιδιά, βασίζεται στο βιβλίο “Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους – της Μάρθας Καλογεράκη, Εκδόσεις Οσελότος”, παρουσιάζεται στα σχολεία και βιβλιοθήκες από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo.

Παράσταση κουκλοθεάτρου διάρκειας 20′.

«Όλοι ξέρουμε πως το δάσος είναι ζωή. Πού βρίσκεται όμως η καρδιά του; Εκεί που κανείς δεν φαντάζεται. Μέσα στον ήρωα του παραμυθιού μας, τον Πρασινούλη. Ο Πρασινούλης, ζει ευτυχισμένος στο δάσος, μέχρι που ένα πρωί το δάσος καίγεται. Παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για να ζητήσει βοήθεια. Tα απελπισμένα βήματά του τον οδηγούν στην αφιλόξενη μεγαλούπολη. Η απόγνωσή του μεγαλώνει στη μοναξιά της πόλης και η καρδιά του κτυπά ακανόνιστα. Ο Πρασινούλης αργοπεθαίνει. Όμως η ελπίδα ξαναζεσταίνει την ψυχή του, όταν βρεθεί σε μια παιδική χαρά. Τα παιδιά μπορούν να τον βοηθήσουν;»

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου, γνωρίζουμε τον μικρό και κάπως σκανδαλιάρη Πρασινούλη, που μέσα από τις περιπέτειές του στο δάσος, μας κάνει να το αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε την χαρά που μας προσφέρει. Επι σκηνής όμως, καπνοί τυλίγουν το αγαπημένο δάσος, μαύρο πέπλο τυλίγει τα δέντρα και ο Πρασινούλης μεταμορφώνεται σε μια μαύρη καρβουνιασμένη πέτρα. Ξεκιναει το ταξίδι του στην μεγάλη και αφιλόξενη πόλη. Τι θα συναντήσει εκεί? Πως θα τραβήξει την προσοχή των περαστικών? Θυμάται τα σοφά λόγια της γιαγιάς του δάσους, η οποία εμφανίζεται σαν σε όνειρο, και μαζί με τα παιδιά καλούν βοήθεια. Η φωτιά σβήνει και τα παιδιά βοηθούν στην αναγέννηση του δάσους και ο Πρασινούλης ξαναβρίσκει την μορφή του ευτυχισμένος.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 25′.
Ακολουθεί οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μουσικοθεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά για τα οφέλη που μας προσφέρει το δάσος και η φύση, την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και την σημασία της αναδάσωσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κουκλοθέατρο με λόγο, θεατρικό παιχνίδι και οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.Μεταφέρεται στο χώρο σας.

Διαστάσεις σκηνής: Επιτραπέζιο κουκλοθέατρο. Μήκος: 2,20μ – Βάθος: 1,20μ

Χρόνος στησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος μαζέματος: 30 λεπτα

Τεχνική Κούκλας: Επιτραπέζιες κούκλες και φιγούρες

Διάρκεια παράστασης κουκλοθεάτρου: 20 λεπτά, Διάρκεια οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 25 λεπτά.

Η παράσταση και το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής. Μεταφέρεται και παρουσιάζεται στα σχολεία κατ’ όπιν συνενοήσεως με τους εκπαιδευτικούς.


Αλλες Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου

Παράσταση Κουκλοθέατρο Ψέματα Μπερδεματα ArtooPaspartoo

Ψέματα… Μπερδέματα

 

Η παράσταση κουκλοθεάτρου “Ψέματα… Μπερδέματα” αποτελεί μιά σύγχρονη επεξεργασία-παραλλαγή του πασίγνωστου μύθου του ψεύτη βοσκού που στόχο έχει με διασκεδαστικό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από το ψέμα και τις συνέπειές του.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Η μυθοπαρέα του Αισώπου

Η Μυθοπαρέα του Αισώπου!

 

Τρεις πασίγνωστοι μύθοι του διάσημου έλληνα παραμυθά σε μια διαδραστική παράσταση για παιδιά ζωντανεύουν επι σκηνής με εντυπωσιακά σκηνικά, πολύχρωμους φωτισμούς, πολλή μουσική και τραγούδια.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Ο χαλούμ και το μαγικό φίλτρο

Ο Χαλούμ και το μαγικό φίλτρο

Μαρότες, γαντόκουκλες, κούκλες άμεσης κίνησης και εμψυχωμένα αντικείμενα. Οι εννέα ήρωες της παράστασης με τη βοήθεια των παιδιών, τιμωρούν την πλεονεξία και επιβραβεύουν την γενναιοδωρία.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου Νιφάδα Λου - Η ατακτούλα του Χιονιού

Η Χιονονιφάδα Λου

Στήν χώρα των Πάγων, πέρα απο τους Ορίζοντες, όταν το νερό μετατρέπεται σε χιόνι, γεννιούνται οι μικρές χιονονιφάδες. Μια από αυτές είναι η Λου, μια ζωηρή και άτακτη χιονονιφάδα!

 

Παράσταση Κουκλοθεάτρου - Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής

O Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής

Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο η κυρά- Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη!

Ένας Σάκος γεμάτος ...ευχες - Παράσταση Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo

Ενας σάκος γεμάτος… ευχές!

 

Τρυπώνουμε στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του στη Γη! Μια εορταστική, μουσική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές και …πολλές ευχές για μια Καλή Χρονιά!

Παράσταση Κουκλοθεάτρου - Το Καρναβάλι του Πετρολίνο

Το Καρναβάλι του Πετρολίνο

 

Aποκριάτικη μουσική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες της commedia dell’arte, αυτού του τόσο γνωστού Καρναβαλικού θεάτρου.

Ο Βασιλιάς …Πείνασε!

 

Το γνωστό παραδοσιακό παραμύθι με βασικούς ήρωες τον γκρινιάρη βασιλιά που θα έδινε τα πάντα για να ξαναβρεί τη χαμένη του όρεξη και το σκανδαλιάρικο ξωτικό που τον οδηγεί σε παιχνιδιάρικες περιπέτειες ζωντανεύει επί σκηνής με μεγάλες γαντόκουκλες τύπου MAROT.

Ένα Σκουλήκι με Φτερά

 

Το βιβλίο της συγραφέως-εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση που προσεγγίζει με ευαισθησία θέματα όπως η διαφορετικότητα και η δύναμη της θέλησης, παρουσιάζεται με τρόπο πρωτότυπο και διασκεδαστικό από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo και τις κούκλες της.

O Κήπος…. Κινδυνεύει!

 

Η παράσταση κουκλοθεάτρου “Ο Κήπος…Κινδυνεύει”,  μέσα από έξυπνους διαλόγους, διαδραστικές σκηνές και άμεσα μηνύματα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.