Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους

Το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μεταφέρεται και παρουσιάζεται στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Η παράσταση κουκλοθεάτρου και το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικό με τα παιδιά, βασίζεται στο βιβλίο “Πρασινούλης, η καρδιά του Δάσους – της Μάρθας Καλογεράκη, Εκδόσεις Οσελότος”, παρουσιάζεται στα σχολεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo.

Παράσταση κουκλοθεάτρου διάρκειας 30′.

«Όλοι ξέρουμε πως το δάσος είναι ζωή. Πού βρίσκεται όμως η καρδιά του; Εκεί που κανείς δεν φαντάζεται. Μέσα στον ήρωα του παραμυθιού μας, τον Πρασινούλη. Ο Πρασινούλης, ζει ευτυχισμένος στο δάσος, μέχρι που ένα πρωί το δάσος καίγεται. Παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για να ζητήσει βοήθεια. Tα απελπισμένα βήματά του τον οδηγούν στην αφιλόξενη μεγαλούπολη. Η απόγνωσή του μεγαλώνει στη μοναξιά της πόλης και η καρδιά του κτυπά ακανόνιστα. Ο Πρασινούλης αργοπεθαίνει. Όμως η ελπίδα ξαναζεσταίνει την ψυχή του, όταν βρεθεί σε μια παιδική χαρά. Τα παιδιά μπορούν να τον βοηθήσουν;»

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου, γνωρίζουμε τον μικρό και κάπως σκανδαλιάρη Πρασινούλη, που μέσα από τις περιπέτειές του στο δάσος, μας κάνει να το αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε την χαρά που μας προσφέρει. Επι σκηνής όμως, καπνοί τυλίγουν το αγαπημένο δάσος, μαύρο πέπλο τυλίγει τα δέντρα και ο Πρασινούλης μεταμορφώνεται σε μια μαύρη καρβουνιασμένη πέτρα. Ξεκιναει το ταξίδι του στην μεγάλη και αφιλόξενη πόλη. Τι θα συναντήσει εκεί? Πως θα τραβήξει την προσοχή των περαστικών? Θυμάται τα σοφά λόγια της γιαγιάς του δάσους, η οποία εμφανίζεται σαν σε όνειρο, και μαζί με τα παιδιά καλούν βοήθεια. Η φωτιά σβήνει και τα παιδιά βοηθούν στην αναγέννηση του δάσους και ο Πρασινούλης ξαναβρίσκει την μορφή του ευτυχισμένος.

Ακολουθεί οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μουσικοθεατρική διάδραση με τα παιδιά για τα οφέλη που μας προσφέρει το δάσος και η φύση, την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και την σημασία της αναδάσωσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 
Κουκλοθέατρο με λόγο, θεατρικό παιχνίδι και οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.Μεταφέρεται στο χώρο σας.

Διαστάσεις σκηνής: Επιτραπέζιο κουκλοθέατρο. Μήκος: 2,20μ – Βάθος: 1,20μ

Χρόνος στησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος μαζέματος: 30 λεπτα

Τεχνική Κούκλας: Επιτραπέζιες κούκλες και φιγούρες

Διάρκεια παράστασης κουκλοθεάτρου: 30 λεπτά, Διάρκεια οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 30 λεπτά.

Η παράσταση και το οικολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής. Μεταφέρεται και παρουσιάζεται στα σχολεία κατ’ όπιν συνενοήσεως με τους εκπαιδευτικούς.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
  • Επικοινωνια

    Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

    τηλ./φαξ: 211 4000533

    Κιν.: 697 7634243