Η Σταυριάνα Κουσκουβελάκου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε την τέχνη του θεάτρου σε Δραματική σχολή στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, θεατρικού αυτοσχεδιασμού, τεχνικής Alexander, Commedia dell Arte, θεατρικού παιχνιδιού και σκηνοθεσίας. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στο θέατρο ενώ έχει μερικές συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Παρακολουθώντας μια παράσταση με μαριονέτες, γνώρισε και αγάπησε το κουκλοθέατρο. Διδάχτηκε κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από επαγγελματίες δασκάλους του κουκλοθεάτρου, καθώς συμμετείχε σε σεμινάρια και ημερίδες, που αφορούν, ειδικές τεχνικές κατασκευής κούκλας, κατασκευή μαριονέτας σε νήματα, τεχνική μαύρου θεάτρου, φωτισμός παράστασης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει στην σημασία του κουκλοθεάτρου στην θεραπεία. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών παραστάσεων κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετέχει σε παγκόσμια φεστιβάλ με παραστάσεις μαριονέτας.

Πάνω από μια δεκαετία, ασχολείται με το κουκλοθέατρο, έχει συνεργαστεί με επαγγελματικούς θιάσους, ενώ από το 2009 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ArtooPaspartoo,και μαζί με τον Σπύρο Καρρά, δημιουργεί παραστάσεις κουκλοθεάτρου.

Δείτε το βιογραφικό σε μορφή PDF: Σταυριάνα Κουσκουβελάκου

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.