Κουκλοθέατρο – Παραστάσεις για παιδιά στο Νηπιαγωγείο

Μεταφερόμενες παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγείο από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο μεταφερόμενο στο χώρο του νηπιαγωγείου, με πλήρη και αυτόνομο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διάλογους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Στα πρώτα σχολικά του βήματα, το παιδί αναζητά ερεθίσματα που ενεργοποιούν την φαντασία, την αισθητική και τα συναισθήματά του. Βασίζουμε τις παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγείο, σε έξυπνα σενάρια, γρήγορη σκηνική δράση, υψηλή αισθητική χειροποίητων κουκλών και σκηνικών, παιδαγωγικά μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από την ίδια την διάδραση των παιδιών με τους ήρωες της παράστασης.

Το παιδί στο νηπιαγωγείο συμμετέχει, ταυτίζεται, ασκεί κριτική, συγκινείται και διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας. Μέσα από την παράσταση κουκλοθεάτρου, το παιδί έχει τη δυνατότητα να γίνει το ίδιο πομπός δημιουργίας και όχι μόνο παθητικός δέκτης.

Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου, μεταφέρονται και στήνονται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της κάθε παράστασης κουκλοθεάτρου, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου (πλάτος 2.20μ-ύψος 2.20/2.85μ και βάθος 1.5μ), ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Κάθε μια από την ποικιλία παραστάσεων κουκλοθεάτρου που προτείνονται, διαθέτει το δικό της σκηνικό κουκλοθεάτρου, διαφορετικής αισθητικής και τεχνικής.

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγεία, αποτελεί ιδανική ψυχαγωγία για τους μικρούς φίλους. Στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου, της μάθησης αλλά και της διασκέδασης, το κουκλοθέατρο προσφέρει στα παιδιά πολλαπλά οφέλη. ‘Ερχονται σε επαφή με την τέχνη. Το παιδί εκπαιδεύεται στο να παρακολουθεί σωστά μια παράσταση. Μέσα από την παράσταση κουκλοθεάτρου στο νηπιαγωγείο, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ήρωες μέσα στο κουκλοθέατρο, πολλές φορές ταυτίζονται μαζί τους, διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν από τις περιπέτειες και τα παθήματά τους. Το κουκλοθέατρο στο νηπιαγωγείο, είναι διαδραστικό, τα παιδιά δεν είναι απλοί παρατηρητές, συμμετέχουν, συγκινούνται, βιώνουν συναισθήματα και αντιδρούν. ‘Ετσι το κουκλοθέατρο σε νηπιαγωγείο ξεφεύγει από την απλή διασκέδαση και γίνεται ένα μέσον ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και μάθησης.

Οι παραστάσεις » της ομάδας ArtooPaspartoo μπορούν να μεταφερθούν και να παρουσιαστούν και σε:

Κουκλοθέατρο στο Θέατρο Παραστάσεις ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο σε Θέατρο

 

Παραστάσεις κουκλοθεάτρου έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά θέατρα των Αθηνών, αλλά και της επαρχίας στα πλαίσια εκδηλώσεων και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Μεταφερόμενες Παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε Φεστιβαλ - Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο σε Φεστιβάλ

 

Οι ποικίλες θεματικές των παραστάσεων, οι διαφορετικές τεχνικές κουκλοθεάτρου και τα σύγχρονα και μοντέρνα θέματα που διαπραγματεύονται, αποτελούν ιδανική επιλογή για την συμμετοχή σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλς που αφορούν τα παιδιά.

Μεταφερόμενο κουκλοθέατρο παράσταση σε παιδικό σταθμό απο την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο σε Παιδικό Σταθμό

 

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου παρουσιάζονται στα παιδιά της προσχολικής αγωγής με τρόπο απλό και κατανοητό. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα στο παιδί, με διασκεδαστικό τρόπο, να αφομοιώσει αξίες, κανόνες και ιδανικά.

Μεταφερόμενη παράσταση κουκλοθεάτρου σε δημοτικό σχολείο απο την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο σε Σχολεία

 

Οι σχολικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις βασίζονται σε έξυπνα σενάρια, γρήγορη σκηνική δράση, υψηλή αισθητική χειροποίητων κουκλών και ευφάνταστων σκηνικών, παιδαγωγικά μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από την ίδια την διάδραση των παιδιών με τους ήρωες της παράστασης.

Μεταφερόμενες παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε Party ArtooPaspartoo

Κουκλοθέατρο σε Παιδικό Πάρτυ

 

Σε μια γιορτή ή ένα παιδικό πάρτι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη και ολοκληρωμένη παράσταση κουκλοθεάτρου στον χώρο τους. Η ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία παραστάσεων που μπορεί να παρουσιάσει.

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo είναι αναρτημένες στην επίσημη λίστα θεαμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Μεταφέρονται εντός κι εκτός Αθηνών και αποτελούν ιδανική περίπτωση για την ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.