Κουκλοθέατρο – Παραστάσεις για παιδιά στο Νηπιαγωγείο

Κουκλοθέατρο μεταφερόμενο στο χώρο του νηπιαγωγείου, με πλήρη και αυτόνομο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διάλογους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.

Μεταφερόμενες παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγείο από την ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Στα πρώτα σχολικά του βήματα, το παιδί αναζητά ερεθίσματα που ενεργοποιούν την φαντασία, την αισθητική και τα συναισθήματά του. Βασίζουμε τις παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγείο, σε έξυπνα σενάρια, γρήγορη σκηνική δράση, υψηλή αισθητική χειροποίητων κουκλών και σκηνικών, παιδαγωγικά μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από την ίδια την διάδραση των παιδιών με τους ήρωες της παράστασης.

Το παιδί στο νηπιαγωγείο συμμετέχει, ταυτίζεται, ασκεί κριτική, συγκινείται και διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας. Μέσα από την παράσταση κουκλοθεάτρου, το παιδί έχει τη δυνατότητα να γίνει το ίδιο πομπός δημιουργίας και όχι μόνο παθητικός δέκτης.

Οι παραστάσεις κουκλοθέατρου σε νηπιαγωγεία από την ομάδα ArtooPaspartoo είναι αναρτημένες και στην επίσημη λίστα θεαμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου, μεταφέρονται και στήνονται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της κάθε παράστασης κουκλοθεάτρου, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου (πλάτος 2.20μ-ύψος 2.20/2.85μ και βάθος 1.5μ), ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Κάθε μια από την ποικιλία παραστάσεων κουκλοθεάτρου που προτείνονται, διαθέτει το δικό της σκηνικό κουκλοθεάτρου, διαφορετικής αισθητικής και τεχνικής.

Οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε νηπιαγωγεία, αποτελεί ιδανική ψυχαγωγία για τους μικρούς φίλους. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου, της μάθησης αλλά και της διασκέδασης, το κουκλοθέατρο προσφέρει στα παιδιά πολλαπλά οφέλη. ‘Ερχονται σε επαφή με την τέχνη. Το παιδί εκπαιδεύεται στο να παρακολουθεί σωστά μια παράσταση. Μέσα από την παράσταση κουκλοθεάτρου στο νηπιαγωγείο, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ήρωες μέσα στο κουκλοθέατρο, πολλές φορές ταυτίζονται μαζί τους, διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν από τις περιπέτειες και τα παθήματά τους. Το κουκλοθέατρο στο νηπιαγωγείο, είναι διαδραστικό, τα παιδιά δεν είναι απλοί παρατηρητές, συμμετέχουν, συγκινούνται, βιώνουν συναισθήματα και αντιδρούν. ‘Ετσι το κουκλοθέατρο σε νηπιαγωγείο ξεφεύγει από την απλή διασκέδαση και γίνεται ένα μέσον ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και μάθησης.

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
  • Επικοινωνια

    Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

    τηλ./φαξ: 211 4000533

    Κιν.: 697 7634243