Σπύρος Καρράς ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo: Βιογραφικό Ο Σπύρος Καρράς γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση ως φιλόλογος. Είναι πτυχιούχος ανωτάτων σπουδών μουσικής και διπλωματούχος σολίστ στο πιάνο. Περιστασιακά έχει εργαστεί ως καθηγητής στο πιάνο ενώ σε συνεργασία με μουσικά σύνολα, έχει δώσει συναυλίες στην Αθήνα.

Το κουκλοθέατρο αποτέλεσε για τον Σπύρο Καρρά, όνειρο και στόχος από τα παιδικά του χρόνια ακόμα. Φτιάχνει χειροποίητες κούκλες και σκηνικά κουκλοθεάτρου από πολύ νέος. Διδάχτηκε κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από επαγγελματίες δασκάλους του κουκλοθεάτρου, καθώς συμμετείχε σε σεμινάρια και ημερίδες, που αφορούν ειδικές τεχνικές κατασκευής κούκλας, ζωγραφική προσώπου και φιγούρας, κατασκευή θεατρικής μάσκας, αφήγησης παραμυθιού ενώ έχει λάβει θεωρητική κατάρτιση στην σημασία του κουκλοθεάτρου στην εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών παραστάσεων κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πάνω από μια δεκαετία, ασχολείται αποκλειστικά και επαγγελματικά με την δημιουργία και παρουσίαση παραστάσεων κούκλας, ενω από το 2009 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ArtooPaspartoo, και μαζί με την Σταυριάνα Κουσκουβελάκου, δημιουργεί και παρουσιάζει παραστάσεις κουκλοθεάτρου, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, θέατρο, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δείτε το βιογραφικό του Σπύρου Καρρά σε μορφή PDF: Σπύρος Καρράς

  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.