Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

25 June 2015
Κατηγορία: ArtooPaspartoo Σχολείο, Παιδικό Βιβλίο

Εκπαιδευτικο προγραμμα για παιδιά στο σχολείο τους. Με αφορμή το βιβλίο για παιδιά της Μάρθας Καλογεράκη, ο Πρασινούλης η καρδιά του δάσους, εκδόσεις Οσελότος, το κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo, παρουσιάζει παράσταση κουκλοθεάτρου και εκπαιδευτικό πρόγραμμα οικολογικού περιεχομένου. Ο Πρασινούλης, ζει ευτυχισμένος μέσα στο δάσος. ‘Ομως κάτι καταστροφικό ανατρέπει τα πάντα. Η φωτιά! Τι θα απογίνει το δάσος? Πώς θα σταματήσουμε το κακό?
Η παράσταση ολοκληρώνεται με διαδραστικό παιχνίδι όπου τα παιδιά συμμετέχουν με παντομίμα, στην αναγέννηση του δάσους, αναδάσωση!
Το εκπαιδευτικο πρόγραμμα, αποτελείται από διαδραστικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Στο εκπαιδευτικο προγραμμα, τα παιδιά γίνονται ήρωες της παράστασης, αναπαριστούν την γέννηση και την ανάπτυξη των δέντρων μέσα στο δάσος, γίνονται τα πουλιά, τα λουλούδια, το ίδιο το δάσος. Αναπαριστούν την ίδια την φωτιά και τις συνέπειές της, ενώ μετά σκεπασμένα με γαλάζιο πέπλο, χαίρονται με την λύση: η δύναμη του νερού!

παράσταση κουκλοθεάτρου - εκπαιδευτικό πρόγραμμα οικολογικού περιεχομένου

Μέσα από διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνουν την χρησιμότητα του δάσους στη ζωή μας, τα οφέλη που μας προσφέρει, την χαρά της επαφής με τη φύση. Το εκπαιδευτικο προγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τα παιδιά για τους κινδύνους που απειλούν τα δάση, τι πρέπει να κάνουμε για να τους αντιμετωπίσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να συμμετέχουμε στην προστασία τους δάσους και της φύσης γενικότερα και πως μπορούμε να βοηθήσουμε ένα δάσος να ξαναγεννηθεί.
Μας εντυπωσιάζει, ότι τα παιδιά, κατανοούν άμεσα την ομορφιά της φύσης, μας λένε τα ίδια τους κινδύνους που την απειλούν και πόσο πολύ θα ήθελαν να συμμετέχουν στην προστασία της.
Βεβαίως θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι μας εντυπωσιάζει αρνητικά όμως, όταν ρωτάμε τα παιδιά ηλικίας 3- 5 ετών, αν έχουν πάει ποτέ εκδρομή σε ένα δάσος,και πολλά απο αυτά μας απαντάνε “όχι”. Ελπίζουμε μέσα από το εκπαιδευτικο προγραμμα, εκτός από την ψυχαγωγία και την μάθηση που προσφέρει στα παιδιά, να δοθεί η ευκαιρία και στους ενήλικες, να ξαναθυμηθούν την ομορφιά της φύσης, την αναγκαιότητα της προστασίας και του σεβασμού μας σε αυτήν και να τους δοθεί η ώθηση να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε μια ωραιότατη εκδρομή σε κάποιο δάσος.

 • Ενημερώσεις από το Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo
   
 • ArtooPaspartoo

  Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
 • Επικοινωνια

  Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

  τηλ./φαξ: 211 4000533

  Κιν.: 697 7634243

  email.: artoopaspartoo@gmail.com, info@artoopaspartoo.gr