Φεστιβάλ Κουκλοθέατρο Μύκονος

05 March 2017
Κατηγορία: ArtooPaspartoo Φεστιβάλ, Συμμετοχές ArtooPaspartoo

To κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo, με την παράσταση “Η Μυθοπαρέα του Αισώπου” ταξιδεύει στην πανέμορφη Μύκονο και συμμετέχει στην 2η γιορτή-φεστιβάλ κουκλοθεάτρου. Οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία της Μυκόνου, υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν την παράσταση με χαμόγελο και ζεστασιά. Η φιλοξενία των σχολείων αλλά και όλων όσων συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, θα μας μείνει αξέχαστη. Η καλλιτεχνική επιμελήτρια Εύα Νικηφόρου, έφερε εις πέρας ένα δύσκολο έργο, οργανώνοντας άψογα το φεστιβάλ στην Μύκονο, για την ομάδα μας αλλά και άλλες ομάδες κουκλοθεάτρου που συμμετείχαν.

Η Μυθοπαρέα του Αισώπου - Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

Λίγα λόγια για την παράσταση.
Τρεις πασίγνωστοι μύθοι του Αισώπου σε μια διαδραστική παράσταση για παιδιά
“Το λιοντάρι και ο ποντικός”
“Η αλεπού και το κοράκι”
“Το καβουράκι που άφησε τη θάλασσα”
ζωντανεύουν επι σκηνής με εντυπωσιακά σκηνικά, πολύχρωμους φωτισμούς, πολλή μουσική και τραγούδια.
Οι οκτώ ήρωες της παράστασης (κούκλες MUPPET), εισάγουν τους μικρούς θεατές στον τόσο διασκεδαστικό μα και τόσο διδακτικό κόσμο του διάσημου παραμυθά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κουκλοθέατρο με λόγο. Η παράσταση μεταφέρεται στο χώρο σας.
Διαστάσεις σκηνής: Υψος: 2,20μ – Μήκος: 2,20μ – Βάθος: 1,20μ
Χρόνος στησίματος: 40 λεπτά
Χρόνος μαζέματος: 30 λεπτα
Τεχνική Κούκλας: Κούκλες Muppet
Διάρκεια Έργου: 50 λεπτά
Απευθύνεται σε: Παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής

Τα σκηνικά της παιδικής παράστασης κουκλοθεάτρου, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου, ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Η παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου, πλαισιώνεται από ποικιλία χειροποίητων κουκλών, υψηλής ποιοτικής αισθητικής, σκηνικά εφφέ που μαγεύουν,εντυπωσιάζουν τα παιδιά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
Μετά το τέλος της παραστασης κούκλας, οι κουκλοπαίκτες συνομιλούν με τα παιδιά πάνω στο θέμα το οποίο διαπραγματεύτηκε η παράσταση, τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε, πως ένοιωσαν, τι αποκόμισαν και τι θέλουν να κρατήσουν μέσα από την παράσταση που είδαν. Η εκδήλωση κλείνει, τραγουδώντας όλοι μαζί διαδραστικά ένα από τα τραγούδια της παράστασης κούκλας.

Edit

  • Ενημερώσεις από το Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo
     
  • ArtooPaspartoo

    Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.