Η ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo στην Ναύπακτο

28 December 2015
Κατηγορία: ArtooPaspartoo Φεστιβάλ, Συμμετοχές ArtooPaspartoo, Συνεργασίες ArtooPaspartoo

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo, ταξιδεύει στην Ναύπακτο και παρουσιάζει μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση κουκλοθεάτρου για μικρούς και μεγάλους φίλους.

Ο χώρος δημιουργικών δράσεων “Σβούρα” και η αγαπημένη ‘Αντζυ, προσκάλεσε την ομάδα κουκλοθεάτρου, στο ξενοδοχείο “Νafpaktos” , για μια εορταστική βραδιά, με πολύ κόσμο, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δώρα και ευχές, τον αγαπημένο των παιδιών Αι Βασίλη, και φυσικά τους ήρωες της παράστασης “Ο παπουτσής και ο καλικαντζαρής”.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι, τραγούδησαν με την κυρα Κλημεντίνη, τον Πετρή τον παπουτσή, είπαν τα κάλαντα στην μικρή Ανθούλα που μάλλον δεν τα θυμόταν καλά, και τέλος αγκάλιασαν με αγάπη τον μικρό καλικαντζαράκο πριν εκείνος ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής στο καλικαντζαροχωριό του.

Παράσταση κουκλοθεάτρου στην Ναύπακτο

Ο παπουτσής και ο καλικανταρής.
Ένα Χριστουγεννιάτικο κουκλοθέατρο, μουσικό παραμύθι, που μέσα από αστείες αλλά και τρυφερές στιγμές μας θυμίζει την αξία της προσφοράς και την δύναμη της αγάπης!

Περιγραφή Παράστασης

Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο η κυρά- Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη! Άραγε, ο κυρ-Πετρής, ο αγαθός άνδρας της, συμφωνεί με τα σχέδιά της αυτά; Και τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας μικρός σκανδαλιάρης καλικάντζαρος, που κατά λάθος τρυπώνει στο μικρό μαγαζάκι…;

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo, παρουσιάζει παραστάσεις Χριστουγεννιάτικου κουκλοθεατρου οι οποίες μεταφέρονται στο σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδικο πάρτυ και φεστιβάλ. Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, το κουκλοθέατρο μεταφέρεται και στήνεται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της παράστασης, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου, ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Η κάθε παράσταση κούκλας, πλαισιώνεται από ποικιλία χειροποίητων κουκλών, υψηλής ποιοτικής αισθητικής, σκηνικά εφφέ που μαγεύουν,εντυπωσιάζουν τα παιδιά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Μετά το τέλος της παραστασης κούκλας,η ομάδα κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo συνομιλεί με τα παιδιά πάνω στο θέμα το οποίο διαπραγματεύτηκε η παράσταση, τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε, πως ένοιωσαν, τι αποκόμισαν και τι θέλουν να κρατήσουν μέσα από την παράσταση που είδαν. Δείχνουν τις κούκλες στα παιδιά, πολλές φορές αποκαλύπτουν πολλά από τα “μυστικά” της παράστασης κούκλας, τεχνικούς αλλά και καλλιτεχνικούς κώδικες, εισάγοντάς τα έτσι στην μαγεία του κουκλοθεατρου και της τέχνης γενικότερα. Η εκδήλωση κλείνει, τραγουδώντας όλοι μαζί διαδραστικά ένα από τα τραγούδια της παράστασης.

 • Ενημερώσεις από το Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo
   
 • ArtooPaspartoo

  Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
 • Επικοινωνια

  Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

  τηλ./φαξ: 211 4000533

  Κιν.: 697 7634243

  email.: artoopaspartoo@gmail.com, info@artoopaspartoo.gr