Παραστάσεις στα σχολεία

29 January 2016
Κατηγορία: ArtooPaspartoo Σχολείο, Slider

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την παράσταση

παραστασεις στα σχολεια

Τα παιδιά παρακολουθούν τις παραστασεις στα σχολεια, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ήρωες μέσα στο κουκλοθέατρο, πολλές φορές ταυτίζονται μαζί τους, διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν από τις περιπέτειες και τα παθήματά τους. Το κουκλοθέατρο είναι διαδραστικό, τα παιδιά δεν είναι απλοί παρατηρητές, συμμετέχουν, συγκινούνται, βιώνουν συναισθήματα και αντιδρούν. ‘Ετσι το κουκλοθέατρο ξεφεύγει από την απλή διασκέδαση και γίνεται ένα μέσον ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και μάθησης.

Μετά το τέλος της παραστασης, οι κουκλοπαίκτες συνομιλούν με τα παιδιά πάνω στο θέμα το οποίο διαπραγματεύτηκε η παράσταση, τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε, πως ένοιωσαν, τι αποκόμισαν και τι θέλουν να κρατήσουν μέσα από την παράσταση που είδαν. Δείχνουν τις κούκλες στα παιδιά, πολλές φορές αποκαλύπτουν πολλά από τα “μυστικά” της κουκλοθεατρο παράστασης, τεχνικούς αλλά και καλλιτεχνικούς κώδικες, εισάγοντάς τα έτσι στην μαγεία του κουκλοθεατρου και της τέχνης γενικότερα. Η εκδήλωση κλείνει, τραγουδώντας όλοι μαζί διαδραστικά ένα από τα τραγούδια της παράστασης.

Μια από τις παραστασεις στα σχολεια,
είναι η Νιφάδα Λου η ατακτούλα του χιονιού.
Θεματική: Η αταξία, η γωνιά της σκέψης, η συγνώμη.

παραστασεις στα σχολεια

Tι νοιώθει η μικρή και άτακτη Λου, όταν πρέπει να καθίσει στην «γωνιά της σκέψης»

Μια μουσική, διασκεδαστική παράσταση για παιδιά που μιλά για τα όρια της ελευθερίας μας, την αγάπη και τον σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας. Ενα τρυφερό, χειμωνιάτικο παραμύθι για να ζεστάνει τις κρύες μέρες του Χειμώνα!

Στήν χώρα των Πάγων, πέρα απο τους Ορίζοντες οι σκανδαλιές της μικρής χιονονιφάδας Λού, δεν έχουν τελειωμό! Γι’ αυτό οι Κυράδες του Χιονιού είναι θυμωμένες! Γι’ αυτό ο Δασκαλοχιονάνθρωπος τριγυρίζει σκυθρωπός και δεν παίζουν πια μαζί της ούτε ο Παγοσυννεφούλης ούτε το Χρυσαστεράκι.

Όμως η νιφαδούλα Λου δεν το βάζει κάτω! Τα μεσάνυχτα, στο γύρισμα του Χρόνου, κατεβαίνει στη Γη για να συνεχίσει τις σκανδαλιές της. ‘Ομως τα πράγματα εκεί δεν είναι όπως τα περίμενε… «Αχ! Μικρούλα Λου… Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις επιτέλους μυαλό;»

Οι παραστασεις στα σχολεια μεταφέρονται και στο νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδικο πάρτυ και φεστιβάλ.

Σε συνενόηση με την/τον υπεύθυνο του χώρου, το κουκλοθεατρο μεταφέρεται και στήνεται στην προσυμφωνημένη ώρα, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα σκηνικά της παράστασης, είναι χειροποίητα, εντυπωσιακά, διαστάσεων επαγγελματικού κουκλοθεάτρου, ευέλικτα για κάθε χώρο, με αυτονομία φωτισμού και ασύρματης μικροφωνικής. Η κάθε παράσταση κουκλοθεατρο, πλαισιώνεται από ποικιλία χειροποίητων κουκλών, υψηλής ποιοτικής αισθητικής, σκηνικά εφφέ που μαγεύουν,εντυπωσιάζουν τα παιδιά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

 • Ενημερώσεις από το Κουκλοθέατρο ArtooPaspartoo
   
 • ArtooPaspartoo

  Μεταφερόμενες και αυτόνομες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φωτισμός και ασύρματη μικροφωνική), ευέλικτα και ευφάνταστα σκηνικά, χειροποίητες κούκλες, διασκεδαστικά αλλά ταυτόχρονα διδακτικά σενάρια, έξυπνους διαλόγους, διάδραση με τα παιδιά και πρωτότυπες μουσικές.
 • Επικοινωνια

  Ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo

  τηλ./φαξ: 211 4000533

  Κιν.: 697 7634243

  email.: artoopaspartoo@gmail.com, info@artoopaspartoo.gr